Novosti

,,Po(dijeli) ljubav, radost, znanje"

 

Ove godine Dječija nedelja obilježava se u periodu od 3. 10. 2022 - 9. 10. 2022. godine pod sloganom „Po(dijeli) ljubav, radost, znanje".

Škola je organizovala različite kulturno-javne, obrazovne,  rekreativne i druge aktivnosti posvećene dječijim pravima  i promociji  dječije zaštite.

Učenici nižih razreda su 3. 10. posjetili Narodnu biblioteku Milići, dok je izložba učeničkih radova na temu dječijih prava  priređena  5. 10. 2022. godine u holu škole. 

U organizaciji nastavnika razredne nastave učenici su učestvovali u maskenbalu, i tom su prilikom recitacijama, igrom i druženjem  na Trgu rudara podjsetili odrasle na ulogu i značaj dječijih prava. 

Savjet učenika  naše škole se odazvao pozivu Ministarstva porodice, omladine i sporta i izradio  krataki video pod sloganom „Po(dijeli) ljubav, radost, znanje“. Pored toga naši učenici učestvovali su u  humanitarnoj akciji „Ogledalo duše“ u organizaciji Savjeta učenika SŠC ,, Milutin Milanković" Milići. U četvrtak (6.10.) organizovan je  sportski dan kada su se  učenici viših razreda  takmičili u različitim disciplinama: košarci, odbojci, malom fudbalu i slobodnim igrama.

U toku protekle nedjelje, učenici su zajedno sa svojim učiteljima izradili različite panoe, poruke i radove kojima su ukazali na značaj dječijih prava.

 

Fotografije pogledajte u sekciji Galerija.

 

 

 

 

 

 

  • Autor: Admin služba

    Datum:10.10.2022.godine

    Nazad