Novosti

Obavještenje za roditelje djece dorasle za upis u prvi razred - eUpis

Poštovani roditelji, 

ovim putem Vas obavještavamo o novom modulu za eUpis učenika u prvi razred osnovne škole. Naime, u okviru projektnih aktivnosti Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva uprave, od ove školske godine roditelji će imati mogućnost da izvrše elektronsku prijavu djece za upis u prvi razred osnovne škole.

Prijava djece trajaće od 3.2. 2023. godine do 15.3.2023. godine. Roditelj/staratelj će imati mogućnost da prilikom elektronske prijave da saglasnost skoli  (u skladu sa članom 69. stavovi 1. 2. i 3. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju Republike Srpske) za preuzimanje digitalnih setova podataka sadržanih na Izvodu iz matične knjige rođenih i Uvjerenju o prebivalištu, i u tom slučaju nije u obavezi da donosi štampani Izvod iz matične knjige rođenih, ni Uvjerenje o prebivalištu u školu prilikom testiranja djeteta.

Roditelji mogu prijaviti djete za upis u prvi razred osnovne škole na sljedećem linku:

 https://eupis.skolers.org

Nakon prijavljivanja roditelji će dobiti onlajn potvrdu o prijavi za upis. Ukoliko roditelji iz nekih razloga ne prijave dijete elektronskim putem, to mogu uraditi pozivom na broj telefona 056/745-401, do  10. 3.2023. godine, nakon čega će Komisija za upis izvršiti prijavu.

O terminu testiranja djece u školi, čija će organizacija ostati ista (obavljaće se u aprilu/maju tekuće godine), roditelji će biti obavješteni naknadno, putem Eduis sistema ili telefonom.

Roditelji će takođe, biti naknadno obavješteni o terminu ljekarskih pregleda djece dorasle za upis u prvi razred.

Za dodatne inofrmacije roditelji se mogu javiti na mejl adresu: 

 eupis.os151@skolers.org

 

 

 

 

 

 

 

  • Autor: Admin služba

    Datum:01.02.2023.godine

    Nazad